петък, 1 август

Кашник

Публикувана от:
Видяно: 11 223 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Кашник

Още Рецепти за Рожден Ден

Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче
  • масло - 2 с.л.
  • вода - към 100 мл

Приготвяне на Кашник

В дълбока купа се налива хладка вода и в нея се размива маята. Добавя се солта, разбитите яйца и разтопеното масло. При непрестанно бъркане по малко се добавя и брашното.

Бърка се, докато вече няма бучки и се оставя да втаса. Пресипва се в намазана с мазнина тава и пак се изчаква да бухне. Пече се в предварително загрята силна фурна.

4.5 от 4 Гласа

Отзиви (5)

  • 0
    0
    Отговор
    Мая

    2014-02-17, Оценка 5 от 5 за Кашник

    Марина,откажете се да публикувате рецепти,след като не са точни!Тази е 3-тата, ваша рецепта, която както се вижда пак не е наред.По- долу в отзивите е точната рецепта с точните продукти.
  • 0
    0
    Отговор
    Веси

    2014-01-06, Оценка 5 от 5 за Кашник

    ...несъмнено ще стане нещо хубаво,но 1 кубче мая е за 1 кг брашно,а в рецептата е за 300гр ...
  • 1
    0
    Отговор
    Елена

    2013-12-19, Оценка 5 от 5 за Кашник

    Аз съм гледала на кулинарен канал по телевизията, че солта убива маята и не трябва да се слага директно при нея, а в брашното.
  • 6
    0
    Отговор
    Fløres

    2013-11-28, Оценка 5 от 5 за Кашник

    Продукти:
    300 гр брашно
    4 яйца
    30-40 гр краве масло
    10 гр прясна мая
    150 мл топла вода
    100 гр натрошено сирене
    1 каф. л. сол
    Разтворете маята в топлата вода докато шупне. Добавете разбитите яйца, солта и натрошеното сирене. Сипвайте по малко брашно и бъркайте с тел докато получите гъста каша / като много гъсто кексово тесто/. Оставете я на топло да втаса.
    Намажете с мазнина малка кръгла тавичка /с диаметър около 26-28 см/. Изсипете в нея кашата и оставете да бухне още веднъж. Изпечете в загрята фурна докато се зачерви и докато бодната в центъра клечка излезе суха. Извадете, покрийте с кърпа и оставете да изстине.
  • 6
    1
    Отговор
    Кокетка

    2013-11-28, Оценка 5 от 5 за Кашник

    колко е количеството на водата?Или поне кажете с каква гъстота трябва да е тестото???!!!!!

Вкусна и лесна рецепта за Кашник. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни категории за Кашник. Доказани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Кашник в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.