Кашник

Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
28/11/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо18 804
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче
  • масло - 2 с.л.
  • вода - към 100 мл

Приготвяне

В дълбока купа се налива хладка вода и в нея се размива маята. Добавя се солта, разбитите яйца и разтопеното масло. При непрестанно бъркане по малко се добавя и брашното.

Бърка се, докато вече няма бучки и се оставя да втаса. Пресипва се в намазана с мазнина тава и пак се изчаква да бухне. Пече се в предварително загрята силна фурна.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Елена Кавак
Елена Кавак
06.09.2016 18:09
Не се ли добавя и захар към водата с маята?
0
0
Лидия
Лидия
05.06.2015 11:44
Вие наистина сте безобразни - чудя се защо изобщо публикувате тези неточни рецепти ???
0
0
Мая
Мая
17.02.2014 16:19
Марина,откажете се да публикувате рецепти,след като не са точни!Тази е 3-тата, ваша рецепта, която както се вижда пак не е наред.По- долу в отзивите е точната рецепта с точните продукти.
0
0
Веси
Веси
06.01.2014 19:22
...несъмнено ще стане нещо хубаво,но 1 кубче мая е за 1 кг брашно,а в рецептата е за 300гр ...
0
0
Елена
Елена
19.12.2013 11:00
Аз съм гледала на кулинарен канал по телевизията, че солта убива маята и не трябва да се слага директно при нея, а в брашното.
1
0
Fløres
Fløres
28.11.2013 20:32
Продукти:
300 гр брашно
4 яйца
30-40 гр краве масло
10 гр прясна мая
150 мл топла вода
100 гр натрошено сирене
1 каф. л. сол
Разтворете маята в топлата вода докато шупне. Добавете разбитите яйца, солта и натрошеното сирене. Сипвайте по малко брашно и бъркайте с тел докато получите гъста каша / като много гъсто кексово тесто/. Оставете я на топло да втаса.
Намажете с мазнина малка кръгла тавичка /с диаметър около 26-28 см/. Изсипете в нея кашата и оставете да бухне още веднъж. Изпечете в загрята фурна докато се зачерви и докато бодната в центъра клечка излезе суха. Извадете, покрийте с кърпа и оставете да изстине.
7
0
Кокетка
Кокетка
28.11.2013 19:17
колко е количеството на водата?Или поне кажете с каква гъстота трябва да е тестото???!!!!!
6
1

Най-популярните рецепти от категорията

Свързани Рецепти

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Още от категориите

Още рецепти с