събота, 29 август

Кашник

Публикувана от:
Видяно: 16 819 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Кашник
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче
  • масло - 2 с.л.
  • вода - към 100 мл

Приготвяне на Кашник

В дълбока купа се налива хладка вода и в нея се размива маята. Добавя се солта, разбитите яйца и разтопеното масло. При непрестанно бъркане по малко се добавя и брашното.

Бърка се, докато вече няма бучки и се оставя да втаса. Пресипва се в намазана с мазнина тава и пак се изчаква да бухне. Пече се в предварително загрята силна фурна.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.5 от 4 Гласа

Отзиви (6)

0
0
Отговор
Лидия

2015-06-05, Оценка 5.0 от 5 за Кашник

Вие наистина сте безобразни - чудя се защо изобщо публикувате тези неточни рецепти ???
0
0
Отговор
Мая

2014-02-17, Оценка 5.0 от 5 за Кашник

Марина,откажете се да публикувате рецепти,след като не са точни!Тази е 3-тата, ваша рецепта, която както се вижда пак не е наред.По- долу в отзивите е точната рецепта с точните продукти.
0
0
Отговор
Веси

2014-01-06, Оценка 5.0 от 5 за Кашник

...несъмнено ще стане нещо хубаво,но 1 кубче мая е за 1 кг брашно,а в рецептата е за 300гр ...
1
0
Отговор
Елена

2013-12-19, Оценка 5.0 от 5 за Кашник

Аз съм гледала на кулинарен канал по телевизията, че солта убива маята и не трябва да се слага директно при нея, а в брашното.
7
0
Отговор
Fløres

2013-11-28, Оценка 5.0 от 5 за Кашник

Продукти:
300 гр брашно
4 яйца
30-40 гр краве масло
10 гр прясна мая
150 мл топла вода
100 гр натрошено сирене
1 каф. л. сол
Разтворете маята в топлата вода докато шупне. Добавете разбитите яйца, солта и натрошеното сирене. Сипвайте по малко брашно и бъркайте с тел докато получите гъста каша / като много гъсто кексово тесто/. Оставете я на топло да втаса.
Намажете с мазнина малка кръгла тавичка /с диаметър около 26-28 см/. Изсипете в нея кашата и оставете да бухне още веднъж. Изпечете в загрята фурна докато се зачерви и докато бодната в центъра клечка излезе суха. Извадете, покрийте с кърпа и оставете да изстине.
6
1
Отговор
Кокетка

2013-11-28, Оценка 5.0 от 5 за Кашник

колко е количеството на водата?Или поне кажете с каква гъстота трябва да е тестото???!!!!!

Най-популярните рецепти от категорията

Свързани Рецепти

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Кашник. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни категории за Кашник. Доказани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Кашник в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.