Печено свинско бутче

11/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 997
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • свински бут - 1 бр. около 2 кг
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • лимони - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, подсушете и го набодете на няколко места с остър нож. В дупчиците пъхнете нарязан чесън. Залейте бута със смес от олиото, виното и сока на единия лимон.

Посолете, поръсете с черен пипер и го оставете да престои за 2 часа, като от време на време се обръща. След това подсушете месото и го сложете в тавичка. Покрийте го с малки парченца масло. Пече се 15 минути в предварително загрята на 240 градуса фурна.

Щом бутът се позачерви, температура се намалява до 180 градуса и се пече още 30-тина минути, като често се полива с маринатата. Разбъркайте меда със сока от 1 лимон.

Полейте месото с тази смес и печете още 30 минути. 10-тина минути преди да е окончателно готов бутът, върху него се нареждат тънки резенчета от последния лимон.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар