Печено свинско бутче

11/01/2014
от ДидаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 272
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измийте месото, подсушете и го набодете на няколко места с остър нож. В дупчиците пъхнете нарязан чесън. Залейте бута със смес от олиото, виното и сока на единия лимон.

Посолете, поръсете с черен пипер и го оставете да престои за 2 часа, като от време на време се обръща. След това подсушете месото и го сложете в тавичка. Покрийте го с малки парченца масло. Пече се 15 минути в предварително загрята на 240 градуса фурна.

Щом бутът се позачерви, температура се намалява до 180 градуса и се пече още 30-тина минути, като често се полива с маринатата. Разбъркайте меда със сока от 1 лимон.

Полейте месото с тази смес и печете още 30 минути. 10-тина минути преди да е окончателно готов бутът, върху него се нареждат тънки резенчета от последния лимон.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар