Празнична пита за рожден ден

29/11/2013
Мария Ичева
отМария ИчеваНовак1
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 511
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в топличка вода или мляко с 1 с.л. захар. След като шупне се нея се омесват останалите съставки на гладко тесто. Оставя се да втаса и се разделя на топки.

Топките се разточват и се подреждат една върху др., като посредата им се маже с масло. Завиват се на руло, което леко се раздърпва. Рулото се реже на части, които по желание се усукват и се подреждат в намазнена тава.

По желание може да сплетете питата по ваш начин.

Оставя се пак да втаса. Маже се с разбит с малко вода жълтък и по желание се поръсва със семена. Питата се изпича в умерено загряна фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

мими
мими
05.12.2013 20:24
незнам как на 1 кг.брашно само 4 л. кисело мляко.
2
2
деси
деси
13.02.2014 07:40
а водата от размитата вода
0
1
Име
Име
29.11.2013 20:21
Много неясно е обяснено
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв