Домашен кашкавал от козе мляко

29/11/2013
от Асен КостадиновНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции500 г
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 153
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг2,4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сложете млякото да заври. Когато кипне, добавете лимонената киселина и маята. Посолява се и се оставя да ври около 10 минути на тих огън. Добре е от време на време да се разбърква с дървена лъжица, за да не загори.

Ще получите смес, който прилича на извара. Прехвърлете сместа в гевгир, който сте покрили с тензух. Отцеждайте около 5-6 минути, за да се отдели цвикът. Прехвърлете кашкавала в купичка или друг подходящ съд и го притиснете с нещо отгоре, така че да стане по-плътен.

След 24 маса извадете кашкавала от пресата, натрийте го със сол и го завийте в чисто памучно платно. Така приготвеният кашкавал се оставя да отлежи 20 дни в хладилник, като платното всеки ден трябва да се изстисква от отделената вода.

Кашкавалът е готов за употреба. Ако не желаете да го ядете веднага, може да го потопите в защитен восък или парафин.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 1
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар