Хамбургер

16/08/2009
от ЕмилНовак
"Не споделяйте тази рецепта с големите вериги за бързо хранене - нека си остане само между нас "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции5 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 373
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • хляб - за хамбургер 5 бр.
  • телешко месо – 500 гр. смляно
  • лук – 1/2 глава
  • ябълки – зелена 1 бр.
  • нишесте – 1 с. л.
  • риган
  • сол
  • яйца – 5 бр.
  • кисели краставички – 1 - 2 бр.
  • домати – 1 бр.
  • маруля – 1 бр.
  • майонеза – 3 с. л.
  • кетчуп – 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и ябълката се настъргват в каймата. Ароматизират се с риган, посоляват се и се добавя нишестето. Омесва се и се оставя да престои 10 минути, покрито.

Доматът и краставичките се нарязват на колелца, салатата – на тънки ивици. Каймата се поставя в голям найлонов плик и се разточва с точилка на правоъгълна форма с дебелина 1 пръст. След това горната част на найлона се отстранява и с метален пръстен се отрязват дискове. Пекат се върху сух тиган по 5 минути от всяка страна.

Хлебчетата се разрязват напречно на половина, нареждат се в тава и се пекат на горен реотан в силно сгорещена фурна.

Майонезата се поставя в купичка, добавя се кетчупът и се разбърква.

Яйцата се изпържват. Всяко хлебче се намазва със соса вътрешната страна на основата и капачето, поставят се зеленчуци, по един бургер и по едно изпържено яйце.

Хамбургерът се затваря и се поднася.
подобни рецепти тук

5 20
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ani
ani
01.02.2012 15:36
супер е
0
0
yakub
yakub
23.04.2011 11:42
Яко.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Още от категориите