Хамбургер

от ЕмилНовак
16/08/2009
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции5 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо14 724
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • хляб - за хамбургер 5 бр.
  • телешко месо - 500 гр. смляно
  • лук - 1/2 глава
  • ябълки - зелена 1 бр.
  • нишесте - 1 с. л.
  • риган
  • сол
  • яйца - 5 бр.
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • маруля - 1 бр.
  • майонеза - 3 с. л.
  • кетчуп - 1 с. л.

Приготвяне

Лукът и ябълката се настъргват в каймата. Ароматизират се с риган, посоляват се и се добавя нишестето. Омесва се и се оставя да престои 10 минути, покрито.

Доматът и краставичките се нарязват на колелца, салатата – на тънки ивици. Каймата се поставя в голям найлонов плик и се разточва с точилка на правоъгълна форма с дебелина 1 пръст. След това горната част на найлона се отстранява и с метален пръстен се отрязват дискове. Пекат се върху сух тиган по 5 минути от всяка страна.

Хлебчетата се разрязват напречно на половина, нареждат се в тава и се пекат на горен реотан в силно сгорещена фурна.

Майонезата се поставя в купичка, добавя се кетчупът и се разбърква.

Яйцата се изпържват. Всяко хлебче се намазва със соса вътрешната страна на основата и капачето, поставят се зеленчуци, по един бургер и по едно изпържено яйце.

Хамбургерът се затваря и се поднася.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 19
4 4
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ani
ani
01.02.2012 15:36
супер е
0
0
yakub
yakub
23.04.2011 11:42
Яко.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията