Хамбургер

16/08/2009
от ЕмилНовак
"Не споделяйте тази рецепта с големите вериги за бързо хранене - нека си остане само между нас "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции5 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 169
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и ябълката се настъргват в каймата. Ароматизират се с риган, посоляват се и се добавя нишестето. Омесва се и се оставя да престои 10 минути, покрито.

Доматът и краставичките се нарязват на колелца, салатата – на тънки ивици. Каймата се поставя в голям найлонов плик и се разточва с точилка на правоъгълна форма с дебелина 1 пръст. След това горната част на найлона се отстранява и с метален пръстен се отрязват дискове. Пекат се върху сух тиган по 5 минути от всяка страна.

Хлебчетата се разрязват напречно на половина, нареждат се в тава и се пекат на горен реотан в силно сгорещена фурна.

Майонезата се поставя в купичка, добавя се кетчупът и се разбърква.

Яйцата се изпържват. Всяко хлебче се намазва със соса вътрешната страна на основата и капачето, поставят се зеленчуци, по един бургер и по едно изпържено яйце.

Хамбургерът се затваря и се поднася.
подобни рецепти тук

5 19
4 4
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ani
ani
01.02.2012 15:36
супер е
0
0
yakub
yakub
23.04.2011 11:42
Яко.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Още от категориите