Турска туршия

30/11/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 698
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 6 кг
  • арпаджик - 130 г
  • за маринатата
  • олио - 150 мл
  • захар - 150 г
  • сол - 150 г
  • оцет - 1.25 л
  • дафинов лист - 4 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените глави червено цвекло се сваряват до готовност. Продуктите за марината се смесват и се загряват на бавен огън до пълното разтваряне на солта и захарта.

Арпаджикът се почиства от люспите. В предварително приготвените буркани се подреждат ред червено цвекло, ред арпаджик. Между отделните редове зеленчуци се поставят натрошени дафинови листа, зърна черен пипер и бахар.

Бурканите се допълват с приготвената марината. Затварят се и се оставят на сухо и хладно място.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар