Турска туршия

30/11/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 468
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените глави червено цвекло се сваряват до готовност. Продуктите за марината се смесват и се загряват на бавен огън до пълното разтваряне на солта и захарта.

Арпаджикът се почиства от люспите. В предварително приготвените буркани се подреждат ред червено цвекло, ред арпаджик. Между отделните редове зеленчуци се поставят натрошени дафинови листа, зърна черен пипер и бахар.

Бурканите се допълват с приготвената марината. Затварят се и се оставят на сухо и хладно място.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар