Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка с карфиол и картофи

Запеканка с карфиол и картофи

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Запеканка с карфиол и картофи1 / 3
29/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако всички вкъщи чакат нетърпеливо на масата, значи днес за ядене има вкусна запеканка с карфиол и картофи"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 гл. (средно голяма)
  • картофи - 7 - 8 бр.
  • масло - 100 гр.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • Заливка
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата карфиол се измива и се слага цялата в подсолена вода. Вари се до полуомекване (15-тина минути).

Свареният карфиол се накъсва на дребни розички.

Измиваме, обелваме, нарязваме на умерено тънки кръгчета и осоляваме картофите. Нарязваме на ситно магданоза.

В тавичка започваме да редим - картофите, поръсваме с магданоза и черния пипер, розичките карфиол, поръсваме пак с магданоз и черен пипер и така докато напълним тавата. Най-отгоре поръсваме с нарязаното на дребни парченца масло. Разбиваме яйцата с прясното мляко и заливаме ястието.

Печем в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: