Точени ямболски уши

29/11/2013
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 438
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мая се размива с малко топла вода.

Замесва се тесто като се изсипва брашното, прави се кладенче и в него се слагат разтворената мая, 1/4 ч.л. сол и вода.

Оставя се да втаса за 20-30 минути.

Замесва се отново, разделя се на топки и от всяка топка се разточва лист с дебелина около 3 мм.

Всеки лист се ръси със сирене, нарязва се на квадрати и всеки квадрат се прегъва на две, като краищата се натискат добре с пръсти.

Готовите уши се пускат във вряща вода, в която се прибавили останалата ни сол.

Изваждаме тестените закуски с решетъчна лъжица, след като се сварят.

Оцеждаме, нареждаме в тавичка и заливаме със сгорещено масло.

Ямболските уши се сервират топли.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар