Печено пиле в сол

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Печено пиле в сол1 / 2
28/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • морска сол - 3 кг
  • босилек - 10 листа пресни
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето от излишната кожа, подсушете го добре и го натрийте със скилидка чесън. Напълнете пилето с босилек, магданоз и нарязан на две лимон. Прибавете една скилидка чесън, нарязана на две.

Изсипете 1/4 от солта в тавичка за печене, поставете пилето с гърба нагоре и го покрийте плътно с още морска сол. Не бива да се вижда непокрита част от пилето.

Пече се във фурна, загрята на 200 градуса за 70-80 минути. След това разчупете солта и поднесете пилето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Моята свекърва изсипваше целия пакет морска сол в тавата, и върху нея поставяше пилето с гърба нагоре. Не го покриваше нито със сол, нито с фолио. Ставаше прекрасно, с препечена кожичка.
09.01.2014 16:41