Печена кокошка върху кисело зеле

30/11/2013
Adeline
отAdelineНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 636
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото, солта, черния пипер и малко лимонов сок. С получената смес натрийте кокошката отвън и отвътре. Приберете на хладно, за да се овкуси.

Пригответе плънката като първо, натрошите хляба, настържете ябълката. След това добавете стафiдите, нарязаната на кубчета наденица, ситно нарязания лук, който преди това сте запържили до омекване в олио. Добавете коняк, черен пипер и сол и объркайте добре.

Напълнете кокошката с получената смес и я зашийте. Нарежете сланината на тънки парченца и шпиковайте с нея пълнената кокошка.

Киселото зеле се нарязва на едро и се задушава или вари с малко вода до омекване, след което се прехвърля в тава. Отгоре се поставя пълнената кокошка. Гърдите на кокошката се покриват с резени бекон.

Ястието се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна в продължение на 2 часа, като от време на време може да добавите малко вода.

подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!