Триеница

30/11/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 853
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното и го напръсквате с подсолена вода или само потапяте ръцете си в тази вода и след това слагате длани върху брашното и после ги триете една в друга.

Напръсканото с подсолена вода брашно става на трохи. И в двата случая след като изсъхнат трохите, ги пресявате, за да се отстрани останалото брашно.

След това пускате трохите в 1 л. кипяща подсолена вода и варите. Когато трохите се сварят, прецеждате и ги слагате в тавичка. Наливате ги с малко от бульона.

Отделно запържвате в сгорещено олио ситно нарязания лук, поръсвате с червения пипер и изсипвате в тавичката с кашата.

Сместа запичате в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар