Свинска яхния по градинарски

01/12/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 980
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • пиперки - 500 г зелени
  • лук - 5 глави
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от дръжките и семенната част и се нарязват на тънки пръстенчета. Месото също се почиства и измива. След това се нарязва на хапки и към него се прибавят чушките. Налива се вода, колкото да покрие продуктите, и ястието се слага на огъня.

Когато месото започне да омеква, се добавя ситно нарязан лук, олио, червен пипер и сол на вкус. Задушава се и продължава да се вари на тих огън, докато месото омекне напълно.

Непосредствено преди да се отстрани от огъня яденето, към него се прибавя счуканият чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар