Вкусен винен кебап

01/12/2013
mariq
отmariqНовак24728
"Лесна рецепта за едно от най-обичаните ястия - Винен кебап "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 950
  • Преглеждания за месеца358
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • свинско месо - от 800 до 1 кг
  • лук - 400 г
  • ориз - 300 г
  • червено вино - 400 мл
  • бахар
  • дафинов лист
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно, месото - на кубчета. В загрято олио запържвате лука заедно с месото до зачервяване.

След това слагате вода - около 300 мл, и го оставяте да ври под капак на слаб огън заедно с подправките.

След като всичко е готово, прибавяте виното и го оставяте още малко да поври. В отделен съд поставете ориза и го сварете. Накрая го овкусявате със сол и пипер по желание.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sonia Doncheva
Sonia Doncheva
25.01.2018 14:29
Направих го и стана много вкусно
3
0
Фи
Фи
01.12.2013 12:30
доматеното пюре се добавя. малко запръжка на брашно и малко_червен пипер....
7
1
mariq
mariq
31.05.2014 17:36
Винения кебап се готви без домати, а таз кебап се добавя доматено пюре или домати, брашно и черен пипер.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!