Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кренвиршчета в бекон на скара с бирен сос

Кренвиршчета в бекон на скара с бирен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кренвиршчета в бекон на скара с бирен сос1 / 2
03/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • кренвирши - малки 400 гр.
  • бекон - 150 гр.
  • картофи - 500 гр
  • бира - 100 мл.
  • пушено сирене - 40 гр.
  • кашкавал - 40 гр.
  • лук - 100 гр.
  • масло - 30 гр.
  • горчица - 40 гр.
  • микс - за супа на прах 2 щипки
  • копър - 2 стръка
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на тънки ленти и с него се увиват кренвиршите и се нанизват на шиш. Запичат се на скара или плоча.

Картофите се обелват и сваряват в леко подсолена вода. Сварените картофи се отцеждат, нарязват се на кубчета и се сотират с маслото, ситно нарязания лук и копъра.

Когато се зачервят и получат коричка се прибавят яйцата и настъргания кашкавал. Разбърква се и се отстранява от огъня.

В същия тиган се изсипва бирата и пушеното сирене. Вари се до сгъстяване на соса.

Сервира се в чиния, като кренвиршчетата се заливат със соса и се гарнира с картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: