Каша от кайма

04/12/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 997
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 3 глави
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио пържите до порозовяване нарязания на ситно лук. Прибавяте каймата и я запържвате леко.

Наливате 1 к.ч. топла вода и задушавате на умерен огън, докато каймата побелее. Тогава поръсвате с предварително препеченото брашно.

Наливате 2 ч.ч. студена вода, разбърквате, слагате чубрицата, черния пипер, посолявате и варите на тих огън, докато кашата се сгъсти.

От време на време разбърквате.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар