Тутманик на бурми

02/12/2013
Анонимен
отАнонименНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 936
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стривате маята със захарта и я разтваряте в прясното мляко. При непрекъснато бъркане постепенно сипвате брашното. Замесвате тесто и го оставяте да втаса.

Разделяте втасалото тесто на 6 топки. Разтегляте ги на питки, които потапяте в разтворена мазнина (смес от маста и маслото).

Слагате три от питките върху обилно намаслена повърхност и поръсвате отгоре със смес от натрошено сирене и 2 разбити яйца.

След това навивате корите на руло и нарязвате рулото на парчета с дължина 5 см.

Нареждате парчетата вертикално в намаслена тавичка. По същия начин правите руло от останалите питки, нарязвате го и подреждате парчетата в тавичката.

Оставяте тутманикът да втаса. След това го намазвате с останалата мазнина и 1 разбито яйце и го изпичате в умерено загрята фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар