Тутманик на бурми

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Тутманик на бурми1 / 2
14/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Хапваме сладко, сладко тутманик на бурми - вземете си и вие, че свършва бързо"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мас - 150 г свинска
  • масло - 50 г краве
  • сирене - 200 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр. (1 яйце за намазване)
  • захар - 1/2 ч.л.
  • мая - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стривате маята със захарта и я разтваряте в прясното мляко. При непрекъснато бъркане постепенно сипвате брашното.

Замесвате тесто и го оставяте да втаса.

Разделяте втасалото тесто на 6 топки. Разтегляте ги на питки, които потапяте в разтворена мазнина (смес от маста и маслото).

Слагате три от питките върху обилно намаслена повърхност и поръсвате отгоре със смес от натрошено сирене и 2 разбити яйца.

След това навивате корите на руло и нарязвате рулото на парчета с дължина 5 см.

Нареждате парчетата вертикално в намаслена тавичка.

По същия начин правите руло от останалите питки, нарязвате го и подреждате парчетата в тавичката.

Оставяте тутманика да втаса.

След това го намазвате с останалата мазнина и 1 разбито яйце и изпичате тутманика на бурми в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: