Шарена чорба в гърне

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Шарена чорба в гърне1 / 2
02/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 ч.ч.
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - 1/2 ч.ч. ситно нарязана
  • олио - 3 с.л.
  • булгур - 4 с.л.
  • сирене - 3 с.л. настъргано
  • вода - 6 ч.ч. вряла
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате ситно лука и чесъна и ги задушавате в олиото и 2-3 супени лъжици вода. Прибавяте морковите, целината, доматите и продължавате задушаването.

Заливате с вода, посолявате, поръсвате с черен пипер. Варите на слаб огън 10 минути и слагате граха, зеления боб и ориза. След сваряването им, поръсвате чорбата с настъргано сирене.

Поднасяте я гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: