Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени картофи с мащерка и пикантен сос

Печени картофи с мащерка и пикантен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Печени картофи с мащерка и пикантен сос1 / 2
02/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г пресни
  • зехтин - 3 с.л.
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 400 г консервирани
  • захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 220 градуса. Смесваме нарязаните наполовина картофи /ако са по-големи/, зехтина и мащерката в голяма тава и печем за около 30 минути или докато картофите омекнат.

Междувременно правим соса като загряваме олиото в среден на големина тиган. Запържваме лука, чесъна и лютата чушка, докато омекнат.

След това намаляваме котлона и оставяме да къкри, като разбъркваме от време на време за около десетина минути, докато сосът се сгъсти и опитваме.

Сервираме горещите картофи с пикантния сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: