Свинска рибица с плънка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинска рибица с плънка1 / 2
03/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"За някои е просто свинска рибица с плънка, но за любителите на месцето е истинска поезия в чиния"

Необходими Продукти

  • свинско месо - рибица 800 г
  • ориз - 100 г
  • моркови - 100 г
  • праз - 100 гр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • стафиди - 40 г
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 г
  • сол
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската рибица се почиства и се оформя. В рибицата се прави разрез по дължина и се изважда част от месото.

Морковите се нарязват на малки кубчета, лукът на ситно. В нагорещеното растително масло са запържва оризът, добавят се лукът, морковите, стафидите, соевият сос и чаша топла вода . Леко се задушават докато оризът поеме водата, добавя се солта и две щипки черен пипер.

С тази плънка се пълни рибицата. Направеното руло се зашива с конец. Намазва се с растително масло и се поръсва с черен пипер. Месото се запържва до зачервяване от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: