Зрял фасул с кайма

02/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 034
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 125 мл.
  • боб - 300 г
  • чушки - 1 бр. червени
  • картофи - 1 кг
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате лука и чесъна и ги нарязвате на ситно. Почиствате чушката и я нарязвате на тънки ивички. В дълбок тиган сгорещявате олиото и запържвате лука и чесъна.

Прибавяте каймата и пържите 10 минути на умерен огън, като разбърквате от време на време. Сипвате доматеното пюре и подправяте със сол, червен пипер и черен пипер. Наливате виното.

Отцеждате сварения боб и го добавяте съм каймата заедно с чушката. Разбърквате и похлупвате съда. Варите ястието на тих огън 30 минути. Сервирате с пържени картофи или картофено пюре.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар