Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Маруля с булгур на фурна

Маруля с булгур на фурна

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Маруля с булгур на фурна1 / 2
02/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • булгур - 200 г
  • маруля - 1 бр.
  • праз - 1 стрък (бялата част)
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • джоджен - 1 - 2 стръкчета
  • мента - 1 - 2 стръкчета
  • зехтин - 1 к.ч.
  • домати - 2 бр.
  • лимонов сок - на вкус
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливате булгура с вода и го оставяте да престои 1 час, за да омекне. Загрявате 4-5 с.л. зехтин и задушавате в него ситно нарязания праз и наситнената маруля.

Добавяте малко вода, подправяте със сол. Отцеждате булгура и го изсипвате към праза, наливате вода и задушавате.

Когато ястието е почти готово, прибавяте ситно нарязаните подправки, разбърквате и изсипвате цялата смес в тавичката.

Поливате с лимонов сок, а отгоре разпределяте нарязаните на колелца домати, посолявате, поръсвате с останалия зехтин и запичате в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: