Свинско печено в бира

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинско печено в бира1 / 2
06/08/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Уникално крехки и сочни свински пържолки печени в бира с мащерка и риган"

Необходими Продукти

  • свинско месо - рибица 1 кг.
  • мащерка - изсушена 1 ч.л.
  • риган - изсушен 1 ч.л.
  • лук - 50 гр.
  • чесън - 10 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • бира - тъмна 250 мл.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от мазнини и се оформя.

Смесват се солта и стритите мащерка и риган. Подправките се втриват в месото.

Месото се запържва от всички страни в нагорещеното растително масло. Поставя се в тавичка, а в тигана се задушава ситно нарязаният лук и скилидките чесън.

След като се задушат, се добавят бирата и захарта. Сместа се кипва и се изсипва върху поставеното в тавичката месо.

Месото се пече в умерена фурна около 90 минути

Нарязва се на филии. По 2-3 бр. за порция и се сервира топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
512
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

dimo
dimo
рибицата цяла ли се пече или нарязана
18.09.2013 20:57
Мими
Мими
Добре изглежда!
12.06.2013 17:15