Свинско месо с гъби и праз

от ГришаНовак
22/05/2009
"Според лакомниците най-добрата гарнитура за свинско месо с гъби и праз е ...ами още свинско месо с гъби и праз "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо30 846
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 гр.
  • праз - 3 стръка
  • гъби - пресни 300 гр.
  • сметана - 200 гр. заквасена
  • олио - 4 с. л.
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне

Празът се нарязва на колелца, гъбите на ситно и се слагат да омекнат в тенджера с мазнина.

Месото, нарязано на хапки се прибавя към тях. След побеляване на месото, всичко се изсипва в йенска тенджера и се пече във фурната.

Накрая се слага сметаната и се пече за около 5 мин. при отворен капак.

[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
надежда
надежда
11.11.2013 09:52
И малко вино може да се добави
1
0
дени
дени
09.02.2013 22:44
а аз сложих отгоре и кашкавал и стана уникално ;)
0
0
аз-аз
аз-аз
29.03.2012 09:24
аз съм я правила по двата начина - става супер винаги :)
1
0
Ирка
Ирка
28.03.2012 22:49
Рецептата е чудесна, получи се много вкусно. Добавихме и малко бяло вино при слагане на тенджерата във фурната.
1
1
G.B.
G.B.
29.10.2010 16:15
А може ли да стане на яхнийка в тенджера ?
0
0
Salmon
Salmon
10.12.2013 14:32
Не съм опитвал, но съм сигурен, че може.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с