Свинско месо с гъби и праз

22/05/2009
от ГришаНовак
"Според лакомниците най-добрата гарнитура за свинско месо с гъби и праз е ...ами още свинско месо с гъби и праз "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 291
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 гр.
  • праз - 3 стръка
  • гъби - пресни 300 гр.
  • сметана - 200 гр. заквасена
  • олио - 4 с. л.
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на колелца, гъбите на ситно и се слагат да омекнат в тенджера с мазнина.

Месото, нарязано на хапки се прибавя към тях. След побеляване на месото, всичко се изсипва в йенска тенджера и се пече във фурната.

Накрая се слага сметаната и се пече за около 5 мин. при отворен капак.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

надежда
надежда
11.11.2013 09:52
И малко вино може да се добави
1
0
дени
дени
09.02.2013 22:44
а аз сложих отгоре и кашкавал и стана уникално ;)
0
0
аз-аз
аз-аз
29.03.2012 09:24
аз съм я правила по двата начина - става супер винаги :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти