неделя, 26 октомври

Свинско месо с гъби и праз

Публикувана от:
Видяно: 23 149 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Свинско месо с гъби и праз
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 гр.
  • праз - 3 стръка
  • гъби - пресни 300 гр.
  • сметана - 200 гр. заквасена
  • олио - 4 с. л.
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне на Свинско месо с гъби и праз

Празът се нарязва на колелца, гъбите на ситно и се слагат да омекнат в тенджера с мазнина.

Месото, нарязано на хапки се прибавя към тях. След побеляване на месото, всичко се изсипва в йенска тенджера и се пече във фурната.

Накрая се слага сметаната и се пече за около 5 мин. при отворен капак.

4.5 от 14 Гласа

Отзиви (5)

  • 0
    0
    Отговор
    надежда

    2013-11-11, Оценка 5 от 5 за Свинско месо с гъби и праз

    И малко вино може да се добави
  • 0
    0
    Отговор
    дени

    2013-02-09, Оценка 5 от 5 за Свинско месо с гъби и праз

    а аз сложих отгоре и кашкавал и стана уникално ;)
  • 1
    0
    Отговор
    аз-аз

    2012-03-29, Оценка 3 от 5 за Свинско месо с гъби и праз

    аз съм я правила по двата начина - става супер винаги :)
  • 1
    1
    Отговор
    Ирка

    2012-03-28, Оценка 5 от 5 за Свинско месо с гъби и праз

    Рецептата е чудесна, получи се много вкусно. Добавихме и малко бяло вино при слагане на тенджерата във фурната.
  • 0
    0
    Отговор
    G.B.

    2010-10-29, Оценка 4 от 5 за Свинско месо с гъби и праз

    А може ли да стане на яхнийка в тенджера ?
    0
    0
    SalmonНе съм опитвал, но съм сигурен, че може.

Домашна и лесна рецепта за Свинско месо с гъби и праз. Не намерихте това което търсите? Виж останалите специалитети за Свинско месо с гъби и праз. Вкусни рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как да приготвим Свинско месо с гъби и праз в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.