Кокошка с джанки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Кокошка с джанки1 / 2
03/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кокоше месо - 1 кг.
  • джанки - 600 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сланина - 50 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на парчета, а сланината на кубчета. Запържвате ги в мазнината.

След като се позачервят, добавяте ситно нарязания лук, настърганите домати и брашното, разбито в няколко супени лъжици вода. Поръсвате с червен пипер, посолявате, заливате с гореща вода и варите ястието.

Щом месото омекне, прибавяте джанките. Готовото ястие поръсвате с черен пипер и ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: