Пастет от леща

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пастет от леща1 / 2
03/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.

Необходими Продукти

  • хляб - 250 г, пълнозърнест
  • вода - 4 с.л., топла
  • бяло вино - 4 с.л.
  • лук - 2 глави, нарязани на ситно
  • зехтин - 1 с.л.
  • леща - 2 чаши, сварена и изцедена
  • магданоз - 3 с.л. на ситно
  • дафинов лист - 2 листчета
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • мисо - 1/2 с.л.
  • олио - 1 с.л. сусамово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва във водата заедно с бялото вино и се оставя да престои 1 час. Изцежда се, като се изстисква от излишната течност. Фурната се загрява предварително на 250 градуса. Намазва се огнеупорен съд за печене с масло.

Запържете лука в зехтина в голям тиган на умерено силен огън, докато лукът омекне. Добавя се и хляба за около 15 мин. След това се добавят дафиновите листа, мащерката и кориандъра и се държи още 5 мин. като се разбърква добре.

Разбива се лещата с пасатор или блендер, докато стане на пюре и се добавя към запържената смес. Разбърква се добре. Отстранява се от огъня, когато сместа се сгъсти. Дафиновите листа се изваждат.

Добавят се мисото и сусамовото олио и се бърка 5 мин. Сместа се прехвърля в приготвения съд за печене и се пече около 40-50 минути или докато стане твърда. Реже се на резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: