Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от мерлуза на скара

Филе от мерлуза на скара

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Филе от мерлуза на скара1 / 2
16/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • риба - 1.5 кг мерлуза
  • гъби - 400 г стерилизирани
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 100 г краве
  • лук - 3 глави
  • олио - 50 мл
  • лимони - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите. Рибните филета се оформят като шницели и се овкусяват със сол и черен пипер. Напръскват се с лимон и се оставят около 30 минути в хладилник.

Гъбите и лукът се нарязват на дребно, след което се задушават до омекване в загрятото масло. Накрая се добавя накълцания магданоз. Зеленчуците се разпределят равномерно върху рибните шницели.

Шницелите се сгъват на две и се фиксират с помощта на клечки за зъби, след което се изпичат от двете страни върху силно нагорещена скара или плоча.

Може да ги поднесете с гарнитура задушени картофи или сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: