Рибено руло мозайка

12/12/2013
Джуди
отДжудиНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо653
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите. Рибните филета се нарязват на парчета, които се поръсват със сол и черен пипер. Смесват се с половината от маслото и се смилат в мелачка или блендер.

Рибената кайма се оставя за няколко часа в хладилник, за да стегне. След това към нея прибавяме хлябът, който сме накиснали в прясно мляко (изцеден), настърганата глава лук и яйцата (запазете белтъка на едното за намазване на готовото руло). Продуктите се разбъркват много добре.

Получената смес се разстила върху мокра кърпа на пласт с дебелина около 3 см. Отгоре се разпределя плънката.

За приготвянето на плънката: В остатъка от маслото задушете ситно нарязаните зеленчуци. Добавете нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца, ситно нарязания магданоз, предварително запържената и нарязана на кубчета сланина.

С помощта на кърпата навийте стегнато руло и го поставете в предварително намазнена тава. Отгоре го намажете обилно с белтък и го поръсете с галета и настърган кашкавал. Загрейте силно олиото и запечатайте рулото. Рибното руло се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар