Свинско филе в тесто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свинско филе в тесто1 / 2
03/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свински шол - 2 кг (3 еднакво дълги парчета)
  • шунка - 200 г
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • розмарин
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л
  • черен пипер
  • сол
  • За тестото:
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1/4 ч.л.
  • вода
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от солта, черния пипер, лимоновият сок, соевия сос и пресования чесън. В нея се маринова месото за едно денонощие. В тава се слага месото, като предварително парчетата се завързват плътно заедно.

Налива се чаша вода и се покрива с алуминиево фолио. В началото се пече на 200 градуса, после градусите се намаляват. Готовото месо се изважда и щом се охлади, се намазва с маслото. Приготвя се твърдо тесто, като единият жълтък се запазва за намазване. 2/3 от тестото се разточва до дължината на месното руло и 3 см дебелина.

Отгоре се разпределя нарязаната на ивици шунка и се поръсва с накълцания магданоз. Месото се слага в единия край и се навива на руло внимателно, за да не се размести шунката.

Останалото тесто се разточва и от него се изрязват орнаменти, които се залепват върху рулото. Слага се в тава, намазва се с жълтъка и се пече на 150 градуса, докато се зачерви тестото. Готовото руло се украсява с розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гост
Гост
Свинското филе в тесто изглежда много пикантно! Със сигурност ще го направя, като смятам към плънката с шунка и магданоз да прибавя и нарязани на ситно гъби.Благодаря за чудесната рецепта!
04.12.2013 09:53