Пържени чушки със сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
15/11/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Истинско българско ястие, с което сме отрасли! Спомените ни накараха да се усмихнем! Направете го и Вие !"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг.
  • олио - 100 мл
  • чесън - 10 скилидки
  • доматен сок - 200 мл.
  • оцет - 10 мл.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките, предварително измити и подсушени, се изпържват цели в мазнината до зачервяване, след което се нареждат в чиния.

В същата мазнина се пържат около 1 минута скилидките на чесъна. Прибавя се доматения сок заедно с оцета и се вари 1 минута. С получения сос, посолен на вкус, се заливат чушките

Отгоре се поръсва ситно нарязания магданоз.

Пържените чушки се поднасят студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Аз го правя с печени чушки . Не ползвам доматен сок, а обелени и нарязани на кубчета домати, с чесън, дафинов лист, 1/2 ч.л.захар ,сол,малко листа от целина, люта чушка /по желание/ пресен магданоз, на края.
27.05.2016 17:06
18
6
Цецка Дулкова
Цецка Дулкова
доматеният сос става чудесен като му се прибави малко оцет и малко захар за да се убие киселината, подходящ е и за пържени тиквички и патладжан, да ви е сладко!
26.08.2013 22:21
20
6
1
Покажи всички подкоментари
bk2
bk2
любимата ми манджа :), но я правя без оцета и да поври доматения сос около 10-15 минути и накрая слагам скълцания с магданоз и сол чесън. Тъй като съм любител на лютивото, я правя и във вариант само с люти чушлета, който яде лютиво да опита, страхотно е, а ако похапвате и сиренце успоредно с това... мммм нямам думи :)
21.08.2013 09:10
32
3
anka
anka
И поръсено с босилек...
14.08.2013 23:08
15
5
павлина
павлина
ЛЮБИМОТО МИ ЯСТИЕ.МОЖЕ ОТГОРЕ ДА СЕ СЛОЖАТ МАСЛИНИ.
16.06.2012 17:47
4
4
Мирела
Мирела
Аз слагам един вестник отгоре,да не пръскат,защото иначе печката ми става мазало.И когато да ги обръщам ,спирам за малко газта,са поутихне пърженето.Страхотни са. Лятна манджичка, и мъжо я обожава, дори само така опържени в олио без сос,само посолени.То в тия жеги аман от месища....
15.06.2012 13:49
6
1
Покажи всички подкоментари
Ива
Ива
С тази рецепта съм отраснала, баба ми я правеше много често и е страхотна. Става и с печени чушки.
25.09.2011 23:51
5
cuculina
cuculina
Ще го пробвам, но без оцет.
25.09.2011 13:32
4
Lina Mari
Lina Mari
Години липсвам от България,
липсва ми бълг.кухня,
но това ще го опитам, изглежда вкусно.
26.07.2011 06:13
3