Леща яхния с бахар

04/12/2013
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 136
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • леща – 3 ч.ч.
  • праз – 1 стрък или глава лук
  • чесън – ½ глава
  • моркови – 1 бр.
  • сухи чушки – 1 бр.
  • чубрица – 2 стръка
  • бахар – 2 - 3 зърна
  • брашно – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • олио – 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и измива. Слага се да се вари, заедно с чушката, бахара, чесъна, черния пипер, солта и нарязаните моркови и праз.

Олиото се загрява и в него се запържва брашното и червения пипер. Запръжката се сипва в лещата и се поръсва с черния пипер и чубрицата.

Вари се, докато се сгъсти.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар