Новогодишна пълнена пуйка

31/12/2013
"Ако не сте от хората, които смятат, че на Нова година не се ядат хвърчащи животни, това е рецептата за вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 742
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пуйка - 1 бр.
  • лук - 80 г
  • орехи - 100 г
  • доматено пюре - 25 г
  • масло - 150 г
  • ориз - 150 г
  • брашно - 1 с.л.
  • стафиди - 60 г
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 1 с.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пуйката. Натрийте я с брашно от вътрешната страна, след което я измийте и я поръсете със сол, смлян черен пипер и чубрица.

В част от маслото и малко вода задушете ситно нарязания лук. Прибавете към него смлените орехи, измитите стафиди, ориза и размитото в хладка вода доматенопюре.

Разбъркайте сместа, залейте я с топла вода и варете 10-тина минути на умерен огън. След отстраняване на съда от огъня, добавете смления черен пипер, мащерката и нарязания магданоз.

С получената смес напълнете пуйката и зашийте отвора. Поставете пуйката в намазана с масло тавичка, залейте с разтопено краве масло и печете в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар