Лападник с червен пипер

09/12/2013
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 403
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 5 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лапад - 3 връзки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от брашното, солта и малко вода. Разточва се на две кори. Едната се слага в намазана с мазнина тава и върху нея се изсипва нарязаният лапад, разбъркан с черния пипер, червения пипер и солта.

Поръсва се с малко мазнина и се похлупва с другата кора. И тя се поръсва с мазнина. Покрива се с алуминиево фолио и се запича в предварително загрята фурна.

След 15 минути фолиото се маха и лападникът се обръща. Когато се зачерви, се изважда и покрива с кърпа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар