Пълнен шаран в тесто

06/12/2013
LiLi
отLiLiНовак
"Традицията повелява за Никулден да се готви риба, а ние ви предлагаме да изненадате гостите с този вкусен пълнен шаран в тесто "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 348
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно лука, киселите краставички, целината и морковите и ги задушете в част от олиото. Когато зеленчуците омекнат, добавете предварително обелените и ситно нарязани домати. Продължете да задушавате до изпаряването на водата на доматите.

Полейте с бялото вино, кипнете и варете около 5 минути на умерен огън, след което сложете почистените стафиди, твърдо сварените яйца, нарязани на кубчета. Поръсете със ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Залейте сместа за плънката с малко топла вода или рибен бульон и я оставете да къкри на тих огън още 3-4 минути.

Добре почистената риба се натърква със сол и черен пипер отвън и отвътре. Напръсква се с лимон и се пълни с приготвената смес.

Смесваме брашното водата и яйцата и замесваме твърдо тесто. Тестото се разточва на кора с дебелина около 5 мм. Увиваме шарана с приготвената кора и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност или около 40 минути. Поднася се с резени лимон и гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар