Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Продълговат кекс със стафиди и моркови

Продълговат кекс със стафиди и моркови

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Продълговат кекс със стафиди и моркови1 / 2
06/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • чили - 1/2 ч.л. на прах
  • моркови - 2 бр., нарязани на кръгчета
  • захар - 3/4 чаши (150 г), нерафинирана
  • брашно - 1 1/4 (180 г), пълнозърнесто
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/8 ч.л.
  • стафиди - 2/3 (120 г), едри
  • прясно мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Намазва се с масло продълговаta кексова форма (21 x 11) и вътрешната ѝ част се покрива с фолио, като се оставят краищата да висят. Фолиото също се намазва с масло.

Морковите, яйцата, содата бикарбонат, чилито на прах се разбиват в блендер, докато морковите се надробят на ситно. Добавят се захарта и маслото и се пасира, докато се получи гладка смес.

Получената вече смес се прехвърля в голяма купа и се размесва с пълнозърнестото брашно, бакпулвера, солта, стафидите и прясното мляко.

Тестото се прехвърля във формата за печене и се пече около 45-55 мин. Кексът се оставя да изстине и с помощта на фолиото се изважда.

По желание се покрива с бяла глазура с крема сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: