Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от дюли

Мармалад от дюли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Мармалад от дюли1 / 2
26/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
"От дюлите, които не можем да хапваме в суров вид, се получава най-невероятно вкусния мармалад! Не вярвате ли?"

Необходими Продукти

  • дюли - 6 кг
  • захар - 2500 г
  • вода - 3 л
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонена киселина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите ги обелвате нарязвате на парчета като сърцевината се отстранява. Слагате в дълбок съд и заливате с водата. Варите докато омекнат (ако е необходимо, доливате още вода).

Прекарвате през едра цедка или пасирате.

Получената каша смесвате със захарта и ванилията - варите на слаб огън до сгъстяване.

Малко преди да снемете от огъня, слагате лимоновата киселина и разбърквате добре.

Мармаладът насипвате в буркани, които престояват отворени една нощ.

На другия ден ги затваряте, като под капачките слагате пергаментова хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: