Попска яхния със заек

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Попска яхния със заек1 / 3
05/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заешко месо - 750 г.
  • арпаджик - 500 г.
  • лук - 2 глави (кромид)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 10 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • вино - 1/2 к.ч.
  • лимони - половин
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате заешкото месо на парченца, изпържвате го в сгорещената мазнина и го изваждате. В същата мазнина задушавате дребно нарязания лук, а след това прибавяте доматеното пюре, брашното, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер, половината от виното, малко бульон или топла вода. Посолявате и варите на огъня.

Щом сосът заври, прибавяте месото. Когато то поомекне, слагате арпаджика, предварително задушен в останалата мазнина, чесъна, обелените домати, нарязани на дребно, резенчетата от лимона и останалото вино. Оставяте ястието да къкри на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
44
30
21
10
Дай твоята оценка: