Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле на фурна

Кисело зеле на фурна

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Кисело зеле на фурна1 / 5
05/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Сега разбирате ли защо слагаме не един, а поне два бидона с кисело зеле - защото това е една от най-вкусните селски гозби"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • бахар - 4 зърна
  • зелев сок - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате зелката и я запържвате във врящото олио.

После поръсвате червения пипер и подправяте с дафиновите листа, черния пипер и бахара.

Разбърквате и прехвърляте зелето в тавичка.

Наливате равни количества зелев сок и вода и запичате ястието в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А месото що го няма?Това е рецепта за постно зеле!
20.02.2024 16:49
1
Анонимен
Анонимен
Къде е месото?
26.03.2023 14:50
3
1
Покажи всички подкоментари