Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран по крумовградски

Шаран по крумовградски

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Шаран по крумовградски1 / 2
06/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Шаранът не е капризен на подправи, капризен е на майстор, но с тази рецепта няма как да сгрешите"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг. - 1300 кг.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 гр.
  • лук - 4 гл.
  • целина - 1 гл.
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 10 - 12 скилидки
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме рибата. Нарязваме я на шайби и ги посоляваме.

Нарязваме лука и целината и ги задушаваме в олиото с малко вода до омекване.

Прибавяме доматите - нарязани на дребно. Задушаваме и тях, посоляваме сместа и я пресипваме в тавичка.

Върху задушените зеленчуци нареждаме осолените парчета риба, а върху тях предварително нарязаните на кръгчета и посолени картофи.

Най-отгоре поръсваме с парченца масло. Печем в умерена фурна около 40 мин. По желание може да добавите ароматни подправки за риба.

Изваждаме готовото ястие от фурната и го поръсваме със счукания чесън и джоджена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: