Точена сладка баница - Факирка

30/12/2013
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 733
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера захарта и 1 л вода на тих огън за 20 мин. След това махаме получения сироп от котлона, за да изстива. Замесваме тесто за кори от разтворената мая в хладко мляко, разбитите яйца и брашно - колкото поеме.

Полученото тесто разделяме на 4 топки, от които разточваме 4 кори. Две от корите поръсваме с предварително разтопеното масло и със смес от канелата и счуканите орехи. С останалите две кори покриваме.

Навиваме две рула. Нарязваме ги на парчета с дължина 5-6 см. Намазваме с масло тава и започваме да нареждаме отрязаните парчета вертикално нагоре - като стълбове.

Баницата се пече в умерена фурна за около 40 мин. Изпечената баница се залива с предварително приготвения студен сироп.

подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
22.03.2016 17:00
Страхотна е на вкус...една от любимите ми сладки баници. По нашия край и казваме охлювчета!
0
0
Деси Маринова
И аз приготвям сладката баница по подобен начин. Не слагам орехи и канела, а понякога - натрошено сирене.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв