Ябълков сладкиш с мармалад

06/12/2013
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 673
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мармалад - 1ч.ч.
  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • захар - 1 3/4 ч.ч.
  • масло 125 гр.
  • сода - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. (хладка)
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме гъсто тесто, като към брашното постепенно прибавяме с разбъркване разбитите яйца с 1 2/4 ч.ч. захар, предварително разтопеното и изстинало масло, разтворените в 1/2 ч.ч. хладка вода лимонена киселина и сода бикарбонат.

Разстиламе тестото в омазнена или покрита с готварска хартия тавичка.

Намазваме внимателно мармалада върху тестото.

Обелваме, почистваме и нарязваме ябълките на кръгчета. Нареждаме ги като керемидки върху мармалада. Поръсваме със смес от останалата захар и канелата.

Печем сладкишът в умерена фурна за около 30-40 мин.

Готовият сладкиш оставяме да изстине и го поднасяме поръсен с пудра захар.

подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар