Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с пушена сьомга

Еклери с пушена сьомга

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Еклери с пушена сьомга1 / 2
07/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • масло - 4 с.л. краве
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 1/2 с.л. на прах
  • копър - 1/2 с.л.
  • за плънката
  • сметана - 1/4 ч.ч. готварска
  • сирене - 200 г
  • пушена сьомга - 180 г
  • лимони - 1/2 сок и кора
  • индийско орехче
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата с 1 щипка сол. Добавете маслото и го оставете напълно да се разтопи. Свалете от огъна и добавете предварително пресятото брашно, при непрекъснато разбъркване.

Сместа се бърка, докато започне да се отделя от стените на съда. Оставете тестото да се охлади до 35 градуса, след което добавете едно по едно яйцата, като оставите 1 бр. за намазване.

Сместа се слага в шприц. С негова помощ върху предварително намаслена хартия за печене се правят ленти с дължина около 4 см, като се оставя разстояние между тях.

Еклерите се пекат около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Изваждат се, намазват се с разбитото яйце и се поръсват с чесън на прах и копър. Връщаме ги обратно във фурната и ги допичаме още 20 минути, но на 100 градуса.

Нарязваме сьомгата на ситно. Смесваме я със сметаната, добавяме настърганото сирене и подправките и разбъркваме до получаването на еднородна смес. С така приготвената смес се пълнят охладените еклери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: