Зрял фасул по селски

16/12/2013
от ИдаНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 364
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 2 ч.ч.
  • пастърма - 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 2 бр. люти
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистения фасул в гърне. Залейте го с вода и го варете до омекване на тих огън. Добавете пастърмата, която предварително сте накиснали и сте нарязали на парчета.

Оставете ястието да поври още 20 минути на тих огън. Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук. Поръсете с червен пипер и запържете за 1 минута. Добавете ги към боба с пастърма и варете още 10 минути.

Поръсете ястието със ситно нарязани люти чушлета, сол на вкус и джоджен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар