четвъртък, 21 август

Зрял фасул по селски

Публикувана от:
Видяно: 787 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Чорби
Рецепта за Зрял фасул по селски
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч.
  • пастърма - 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 2 бр. люти
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен

Приготвяне на Зрял фасул по селски

Сложете почистения фасул в гърне. Залейте го с вода и го варете до омекване на тих огън. Добавете пастърмата, която предварително сте накиснали и сте нарязали на парчета.

Оставете ястието да поври още 20 минути на тих огън. Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук. Поръсете с червен пипер и запържете за 1 минута. Добавете ги към боба с пастърма и варете още 10 минути.

Поръсете ястието със ситно нарязани люти чушлета, сол на вкус и джоджен.

3.7 от 3 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и лесна рецепта за Зрял фасул по селски. Не намерихте това което търсите? Прегледай другите ни категории за Зрял фасул по селски. Доказани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Зрял фасул по селски в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.