Зрял фасул по селски

от ИдаНовак
16/12/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо2 159
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 2 ч.ч.
  • пастърма - 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 2 бр. люти
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен

Приготвяне на Зрял фасул по селски

Сложете почистения фасул в гърне. Залейте го с вода и го варете до омекване на тих огън. Добавете пастърмата, която предварително сте накиснали и сте нарязали на парчета.

Оставете ястието да поври още 20 минути на тих огън. Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук. Поръсете с червен пипер и запържете за 1 минута. Добавете ги към боба с пастърма и варете още 10 минути.

Поръсете ястието със ситно нарязани люти чушлета, сол на вкус и джоджен.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с