Гювеч с месо и яйца

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Гювеч с месо и яйца1 / 2
16/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г плешка или бут
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете от всички страни месото, което предварително сте нарязали на кубчета. Добавете лука, нарязан на едро, задушавайте до омекване. Поръсете с червен пипер и прехвърлете продуктите в пръстен гювеч.

Добавете обелените и нарязани на кубчета картофи, нарязаните на кръгчета домати. Овкусете със сол и залейте с топла вода до нивото на продуктите.

Гювечът се слага в студена фурна и се пече около 120 минути на 180 градуса. Капакът се отстранява и ястието се залива със смес от добре разбити яйца и настърган кашкавал. Допича се още 20 минути.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: