Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Агнешки дреболии по касапски

Агнешки дреболии по касапски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Агнешки дреболии по касапски1 / 2
10/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Стане ли дума за приготвянето на най-вкусните мезета, ние определено ще се допитаме до касапите"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 2 кг (черен и бял дроб, сърца, бъбреци, момици)
  • лук - 2 връзки пресен
  • чушки - 300 г
  • домати - 150 г консервирани
  • олио - 100 мл
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените агнешки дреболии (без черния дроб) се нарязват на едри парчета и се сваряват в подсолена вода. Лукът и чушките се нарязват на едро и са задушават в сгорещеното олио за около 10-15 минути.

Когато зеленчуците омекнат, добавяме сварените дреболии, суровия черен дроб, доматите черен и червен пипер. Заливаме с около 300 мл от бульона от варенето на дреболиите. Поръсваме със сол на вкус, ситно нарязан джоджен и магданоз.

Прехвърляме продуктите в огнеупорен съд и печем около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато ястието остане само на мазнина, го изваждаме.

Можем да поднесем агнешките дреболии с гарнитура сезонна салата или картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: