Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Калцоне с рикота и гъби

Калцоне с рикота и гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Калцоне с рикота и гъби1 / 2
10/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
26 мин.
Порции
1 калцоне - 30
"Вярвате ли в любовта от пръв поглед или да ви приготвим още едно такова невероятно калцоне"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета суха (по 7 г)
  • вода - 2/3 чаша (150 мл), топла
  • брашно - 3 чаши (450 г) + 1/2 чаша (75 г) за поръсване на работния плот
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За плънката
  • гъби - 300 г
  • чесън - 1 скилидка, нарязана на ситно
  • магданоз - 1 с.л., нарязан на ситно
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • рикота - 2/3 чаша (150 г), може и извара
  • пармезан - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото - маята се слага в малка купа, ако използвате прясна я натрошете с пръсти. Топлата вода се добавя и се бърка докато маята се разтвори. Оставя се встрани около 15 мин. В голяма купа се слага брашното и се поръсва със сол.

Прави се кладенче в средата и се добавя готовата кашица с мая, останалата вода и всички други съставки от рецептата. Бърка се с дървена лъжица, докато тестото бъде поето. Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Маже се форма за пица с диаметър 30 см.

За плънката се запържват гъбите, магданозът, чесънът в зехтина, докато гъбите омекнат.

Когато времето за втасване мине, тестото се меси около 1 мин., след това се разточва на кора с диаметър 30 см. В средата му се добавя гъбената смес и рикотата. Поръсва се с пармезанът. Тестото се прегъва и натиска с пръсти. Пече се 25-30 мин., или докато стане златистокафяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ели
ели
рикота и извара е едно и също
23.05.2015 17:39