Супа от червена леща

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Супа от червена леща1 / 3
10/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нямаме против и всеки ден да си хапваме от тази супичка от червена леща"

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л.
  • лук - 2 глави, нарязани на ситно
  • леща - 200 г, червена, добре измита
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • доматено пюре - 1 л
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 с.л., ситно нарязана
  • крутони - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтапя в голяма тенджера на умерено силен огън. Лукът се запържва за 8-10 мин. Добавя се червената леща, зеленчуковият бульон и доматеното пюре.

Овкусява се със солта. Вари се около 25-30 мин или докато лещата се свари.

Отстранява се от огъня и се пасира, докато се получи гладка смес. Поръсва се с магданоза и с крутоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галина Михайлова
Галина Михайлова
Аз си я приготвих, но без крутоните.
05.12.2021 15:35
G.Ivanova
G.Ivanova
Аз лично добавям и чесънче.Една глава за 1,5л супа.
28.01.2014 17:01
2