Свински черен дроб по селски

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
01/12/2011
"По някаква причина ястията, приготвени на село, са най-вкусните ястия, които някога сме опитвали "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо90 630
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата431
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Дробът, осолен и поръсен с черен пипер се задушава в сгорещена мазнина. Гъбите и лука се нарязват, морковите се настъргват на едро и се прибавят към полуготовия черен дроб да се задушат. Малко след тях се прибавят и нарязаните чушки.

Разбърква се и се прибавя универсална подправка. Малко преди да ястието да е готово се добавят киселите краставички, нарязани на тънки ивички, виното и доматеното пюре. Разбърква се и се остава на котлона, докато течността леко се изпари. Поднесете с резен лимон.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 17
4 11
3 5
2 4
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 13:31
на мен ми стана прекалено сух..предпочитам го на скара
0
0
Дойчинов
Дойчинов
26.04.2015 19:27
Много е вкусно, ако имате време го пооставете на котлона още 15 минути, поне моите повече го харесват така :)
0
0
Пепи
Пепи
13.09.2013 21:11
Черен дроб се посолява малко преди да е готово яденето,иначе става сух и много твърд,като треска е.Така че,внимавайте кога слагате солта!
12
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията