неделя, 26 октомври

Свински черен дроб по селски

Публикувана от:
Видяно: 54 249 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Карантия
Рецепта за Свински черен дроб по селски
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг.
  • лук - 500 г
  • моркови - 3 броя
  • гъби - 350 г
  • кисели краставички - 4 броя
  • чушки - 3 броя зелени
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • вино - 180 мл
  • подправки - универсална, на око
  • лимони - резени за гарниране

Приготвяне на Свински черен дроб по селски

Дробът, осолен и поръсен с черен пипер се задушава в сгорещена мазнина. Гъбите и лука се нарязват, морковите се настъргват на едро и се прибавят към полуготовия черен дроб да се задушат. Малко след тях се прибавят и нарязаните чушки.

Разбърква се и се прибавя универсална подправка. Малко преди да ястието да е готово се добавят киселите краставички, нарязани на тънки ивички, виното и доматеното пюре. Разбърква се и се остава на котлона, докато течността леко се изпари. Поднесете с резен лимон.

4.1 от 36 Гласа

Отзиви (2)

  • 3
    1
    Отговор
    Пепи

    2013-09-13, Оценка 5 от 5 за Свински черен дроб по селски

    Черен дроб се посолява малко преди да е готово яденето,иначе става сух и много твърд,като треска е.Така че,внимавайте кога слагате солта!
  • 3
    0
    Отговор
    westsaider

    2013-05-23, Оценка 5 от 5 за Свински черен дроб по селски

    Вече трети път я правя тази рецепта, невероятна е.Браво

Домашна и уникална рецепта за Свински черен дроб по селски. Не намерихте това което търсите? Виж останалите специалитети за Свински черен дроб по селски. Изпробвани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как се приготвя Свински черен дроб по селски в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.