Свински черен дроб по селски

01/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"По някаква причина ястията, приготвени на село, са най-вкусните ястия, които някога сме опитвали "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо110 471
  • Преглеждания за месеца1842
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свински дроб – 1 кг.
  • лук – 500 г
  • моркови – 3 броя
  • гъби – 350 г
  • кисели краставички – 4 броя
  • чушки – 3 броя зелени
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • вино - 180 мл
  • подправки – универсална, на око
  • лимони - резени за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът, осолен и поръсен с черен пипер се задушава в сгорещена мазнина. Гъбите и лука се нарязват, морковите се настъргват на едро и се прибавят към полуготовия черен дроб да се задушат. Малко след тях се прибавят и нарязаните чушки.

Разбърква се и се прибавя универсална подправка. Малко преди да ястието да е готово се добавят киселите краставички, нарязани на тънки ивички, виното и доматеното пюре. Разбърква се и се остава на котлона, докато течността леко се изпари. Поднесете с резен лимон.

подобни рецепти тук

5 18
4 12
3 6
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 13:31
на мен ми стана прекалено сух..предпочитам го на скара
0
1
Дойчинов
Дойчинов
26.04.2015 19:27
Много е вкусно, ако имате време го пооставете на котлона още 15 минути, поне моите повече го харесват така :)
1
0
Пепи
Пепи
13.09.2013 21:11
Черен дроб се посолява малко преди да е готово яденето,иначе става сух и много твърд,като треска е.Така че,внимавайте кога слагате солта!
14
2

Виж всички коментари или напиши такъв