Телешки ростбиф алангле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Телешки ростбиф алангле1 / 2
17/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг бонфиле
  • масло - 50 г
  • лимони - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото филе от ципите и жилите и го овкусете със сол и черен пипер. Овкусеното филе са пържи на на среден огън от всички страни, изважда се и се съхранява на топло.

В загрятата мазнина се запържва ситно нарязания магданоз. След 1-2 минути се добавя лимоновия сок и се разбърква. Пържи се още 2-3 минути, след което се отстранява от котлона.

Телешкото месо се нарязва на тънки филийки, залива се щедро със соса и се поднася с гарнитура задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: